2016. április 14., csütörtök

Húsvét a napköziben

A húsvétot a napköziben húsvét előtt és húsvét után is ünnepeltük. Húsvét előtt tojást festettünk a gyerekekkel. Javarészt azt a technikát alkalmazták, hogy egy ceruza végébe beleszúrtak egy gombostűt, azt mártották bele a festékbe, és így díszítették a tojásokat. Közben az is kiderült -amin nagyon meglepődtem-, hogy Ausztriában nem szoktak locsolkodni, és nem is ismerik ezt a szokást...meglehetősen furcsán néztek rám, mikor megkérdeztem, hogy ők várják-e a locsolkodókat majd otthon. :P Nem nagyon tudták mire vélni. :D Andrea természetesen ismerte a szokást. :)







Tojástartók :)



Andrea egyetlen négyszögletű kötött anyagból készült nyula :)



Remekművem :) 



A húsvéti szünet után pedig Andrea és Caro az egyik délelőtt összesen 250 db. kis édességet (csokitojásokat- és nyuszikat) rejtett el a napközi különböző pontjaiban. A gyerekek hosszasan keresgéltek, közben páran szorgosan jegyzeteltek, hogy miből mennyi van, és mennyi hiányzik még. Majd Andreától minden gyerek kapott egy aranyos kis kötött nyuszit, pontosabban ujjbábot, kis hátizsákkal, benne egy tojás alakú cukorral.








És ami most még aktuálisabb, hogy a város tele van japán cseresznyefával, nagyon-nagyon szép. :) Meg mindenféle egyéb szép színű virágos fákkal, amiknek sajnos nem tudom a nevét. Ez a kép a két japán cseresznyefával az utcánkban készült, a lakástól kb. 10 méterre. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése