2015. szeptember 29., kedd

Képek a Kirikuról

Szeptember 7-én, hétfőn találkoztam először Andreával és Caroval. Az első hét gyakorlatilag annyival telt, hogy megismerkedtem a gyerekekkel, az ottani szokásokkal, napirenddel, megbeszéltük a legfontosabb tudnivalókat a jövőre nézve. Erről a lényeget a Bevezetés 2 bejegyzésben már leírtam. Még annyival kiegészíteném, hogy a gyerekek 6-10 évesek, és borzasztó aranyosak. :) Összesen 16-an vannak, 10 lány és 6 fiú /2 elsős, 3 másodikos, 4 harmadikos és 7 negyedikes/
Íme pár kép a napköziről:

A napközit egy 3 szobából, konyhából, fürdőből és wc-ből álló lakásból alakították ki.
Először is így néz ki az előszoba, ahova a gyerekek lerakhatják a cuccaikat:



Az első szoba a "Ruhe- und Arbeitsraum", itt szoktunk ebédelni, házit írni, olvasni, rajzolni, meg persze bármi mást is.






A Ruhe- und Arbeitsraumból további 2 szoba nyílik, az első az "Atelier" ("műterem"). Nagyon jó dolog, hogy van, de nem is csoda, hiszen a szülők minimum 80%-a művész.... :) A házi írás idejében itt is ül 4 gyerek, de azon kívül itt mindig megy valamilyen barkácsolás, minden gyereknek van külön fiókja is.




A harmadik szoba pedig a játszószoba ("Spielraum"). Ha a gyerekek itt vannak, rendszerint szabályosan megőrülnek....:) A magasból ugrálnak, a kötélen csimpaszkodnak, stb. A nap végére mindig óriási felfordulás van, de persze ezt nekik is kell elpakolni.




Valamint itt a remekül felszerelt konyha is:



És végül a fürdő (a wc nem olyan fontos, bár már talán ez sem :P )





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése